Bookreview by Jinke Hesterman

Ouder zelfs. De geit als onderdeel van het gezin, al eeuwen lang een verbond. “Mensen zijn soms zeer gehecht aan hun geiten en de geiten tonen niet zelden dat zij dat op prijs stellen”, aldus Naaktgeboren.

‘Geitenhouders zijn eigenlijk allemaal bijzondere mensen”, en hij noemt Jean Domec als voorbeeld. “Vele jaren had hij twee geiten, een moeder en een dochter. De moeder gaf tot de leeftijd van vijftien jaar melk en stierf toen ze zestien was. De dochter leefde tot haar vijftiende en met haar maakte Jean Domec dagelijks wandelingen door het bos van het landgoed waar hij woonde.” Zo zou het eigenlijk altijd moeten zijn. Het lijvige standaardwerk Mens en Geit heeft alles in zich om de geitenhouder met meer begrip en ook respect tegemoet te treden . Dat kan het leven van de geiten alleen maar ten goede komen.

René Zanderink in Zeldzaam Huisdier (Tijdschrift Vereniging Zeldzame Huisdierrassen)

“ ‘Ongetwijfeld het mooiste en meest bijzondere boek over de geit’ vermeldt het achterblad en daar hoeft niet aan getwijfeld te worden.” “En dat in maar liefst 325 pagina’s, je voelt dat de auteur in toom gehouden is, het hadden er van hem wel 1000 mogen zijn; een liefdevoller boek over de geit zal nooit gemaakt kunnen worden.”

Back


Title:
The Mysterious Goat
Images and Impressions

Language: Dutch and English version

Price:
€ 47,50