Bullen in Beeld

Het is niet voor niets dat de Bull Terrier tot de meest afgebeelde hondenrassen behoort. Zijn unieke uiterlijk maakt hem als weinig andere rassen hiervoor geschikt, zodanig dat zelfs niet-kynologische kunstenaars van naam hem als onderwerp van hun kunstzinnige uitingen hebben gekozen.

Kynologisch Nederland is gezegend, niet alleen met goede fokkers en keurmeesters, maar ook met kunstenaars die zich op de rashond hebben toegelegd. Zoals de drie personen wiens werk getoond wordt op de jubileumexpositie van de Nederlandse Bull Terrier Club. Zij behoren tot de beste kynologische kunstenaars van ons land (en daar-buiten).

De Bull Terrier met zijn opmerkelijke zeggingskracht, drie kunstenaars die met behulp van dit ras tot moeilijk te evenaren prestaties zijn gekomen, de Nederlandse Bull Terrier Club moet geprezen worden voor haar inzicht om dit alles bij elkaar te brengen op de Dr. Cohen Memorial Show ter gelegenheid van haar diamanten jubileum.

Een dergelijk lovenswaardig initiatief moest onderstreept worden, wat Bas Bosch betreft, met een catalogus waarin een selectie van de werken van de drie dames zijn opgenomen; een tastbare herinnering aan iets wat ongetwijfeld de geschiedenis ingaat als een memorabel feestjaar rondom de Bull Terrier in Nederland.

De samensteller van de catalogus is de NBTC dankbaar dat ze mij in de gelegenheid heeft gesteld hier een kleine bijdrage aan te leveren. Ik heb het met heel veel plezier gedaan want de Bull Terrier ligt me na aan het hart, zo ook Gerda, Monique en Alice en hun oogstrelende werk. Een woord van dank aan Rob Brendel die mij met raad en daad heeft bijgestaan bij de vervaardiging van deze catalogus. 

Back
Title:
Bullen in beeld

Language: Dutch

Price:
Out of print