Skip to main content

De Siberische Husky in Nederland

Voorwoord auteur
De cadans van een werkend Siberische Husky-sledehondenspan, het hijgend geluid van de honden en het gekras van de runners op bevroren sneeuw: een fenomeen dat al eeuwen en eeuwen bestaat. Het fokken van een werkras, waarbij de typische raskenmerken als werkwilligheid, elegante schoonheid en het tolerante karakter behouden blijven, is een van de moeilijkste opgaven waar wij als liefhebbers van de Siberische Husky voor staan. Genoemde aspecten tezamen vormen de drijfveer tot het schrijven van dit boek. In dit verband hecht ik veel waarde aan de visie van Natalie Norris (Anadyr kennel, Alaska). U zult haar mening dan ook meerdere malen tegenkomen.

In Nancy van Gelderen-Parker en Piet van Nimwegen vond ik enthousiaste compagnons. Nancy was bereid om de rasstandaard te belichten, terwijl Piet alle in Nederland gefokte honden op papier heeft gezet. Bovendien heeft hij het hoofdstuk Gezondheid verzorgd.

Er wordt in dit boek aandacht besteed aan veel facetten van dit fascinerende hondenras, waarvan nog zo veel meer te vertellen zou zijn.

Janneke Leunissen is er in geslaagd alles in de juiste vorm te gieten, Bas Bosch is bereid gevonden het boek uit te geven. We zijn daar erg gelukkig mee.
Nies Heeringa-Haker

Back


Title:
De Siberische Husky in Nederland

Language: Dutch

Price:
Out of print